Normalde , eti pek sevmem . Bu yüzden yaşıtlarımın aksine hamburgerden uzak duran bi insanım . Sevmem . Fakat Vogue.com da bu tarif gördükten sonra hamburgeri rahatça yiyebilirim diye düşünüyorum . Ve sizlerle paylaşmak istedim.
1 kup kırmızı mercimek
2 kup su2 kup pişmiş nohut (1 kup kuru)
1 ¼ kup bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağ
¾ kup doğranmış soğan
1 ¼ kup havuç
toz kimyon
toz kişniş
toz kırmızı biber
¾ kup maydanoz
1 limonun suyu
½ kup galeta unu ya da tercihen ev yapımı ekmek kırıntısı
tahıllı sandviç ekmeği-10 adet
marul ya da göbek salata
½ kg domates
1 avokado
Sos için
½ kup tahin
1/3 kup su
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
¼ çay kaşığı tuz
¼ kup taze soğan
1/3 kup su
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı limon suyu
¼ çay kaşığı tuz
¼ kup taze soğan
Yapılışı:
1-Nohutları bir gece önceden ıslatın 8-12 saat kadar suda bekletin. Üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup, iyice yumuşayana kadar bir-bir buçuk saat kadar pişirin, fazla suyunu süzün. Konserve nohut da kullanabilirsiniz.
2-Mercimeğin üzerine suyu ekleyip iyice yumuşayıp şeklini kaybedene kadar, yaklaşık 20 dakika yapışmadan mümkün mertebe suyunu çektirecek kadar pişirin. Suyunuz mercimekler pişmeden biterse biraz su ekleyebilirsiniz. Mercimekleri ve nohutları orta boyu bir karıştırma kabına alın.
3-Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları ekleyip soteleyin, havuçları ekleyip yumuşayana kadar sotelemeye devam edin, kimyon, kişniş ve bezelyeleri ekleyip bezelyeler de yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Nohut ve mercimekli karışıma ekleyin. Maydanoz, limon suyu ve toz karabiberi de ekleyip tüm karışımı robottan geçirin. İçine ekmek kırıntılarını da ekleyip tadına bakın, gerekiyorsa tuz ekleyin.
4-Burgerlere elinizle şekil verip buzdolabında en az 30 dakika kadar bekletin.
5-Tavanın altını kaplayacak kadar-yaklaşık 2-3 yemek kaşığı yağ ısıtıp her iki tarafı da altın rengi alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Dağılmaması için tavayı çok doldurmayın.
6- Sarımsağı ezin, taze soğanları doğrayın.
7- Tahin, su, sarımsak, limon suyu ve tuzu iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, içine taze soğanları ekleyin8- Yeşillik, domates, avokado, burger ve sosla sandviçlerinizi hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kırmızı soğan, turşu, farklı soslar ekleyebilirsiniz.
2-Mercimeğin üzerine suyu ekleyip iyice yumuşayıp şeklini kaybedene kadar, yaklaşık 20 dakika yapışmadan mümkün mertebe suyunu çektirecek kadar pişirin. Suyunuz mercimekler pişmeden biterse biraz su ekleyebilirsiniz. Mercimekleri ve nohutları orta boyu bir karıştırma kabına alın.
3-Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğanları ekleyip soteleyin, havuçları ekleyip yumuşayana kadar sotelemeye devam edin, kimyon, kişniş ve bezelyeleri ekleyip bezelyeler de yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Nohut ve mercimekli karışıma ekleyin. Maydanoz, limon suyu ve toz karabiberi de ekleyip tüm karışımı robottan geçirin. İçine ekmek kırıntılarını da ekleyip tadına bakın, gerekiyorsa tuz ekleyin.
4-Burgerlere elinizle şekil verip buzdolabında en az 30 dakika kadar bekletin.
5-Tavanın altını kaplayacak kadar-yaklaşık 2-3 yemek kaşığı yağ ısıtıp her iki tarafı da altın rengi alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Dağılmaması için tavayı çok doldurmayın.
6- Sarımsağı ezin, taze soğanları doğrayın.
7- Tahin, su, sarımsak, limon suyu ve tuzu iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, içine taze soğanları ekleyin8- Yeşillik, domates, avokado, burger ve sosla sandviçlerinizi hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kırmızı soğan, turşu, farklı soslar ekleyebilirsiniz.
Umarım böyle bir tarif arayanlara yardımcı olmuşumdur :)
*Vogue.com.tr den alıntıdır .
Yorumlar
Yorum Gönder
Yazsanaağğ.